wtorek, 21 listopada 2017

Ziołowy makaron na jesienną chandrę. Prosty i bardzo aromatyczny.

 
Ziołowy makaron na jesienną chandrę.

Za oknami szaro, buro i ponuro. W takie dni nie chce mi się siedzieć kilka godzin w kuchni. Zresztą przeważanie i tak uniemożliwiają mi to moi chłopcy nie zależnie od panującej pogody. Praca, dom i dodatkowe obowiązki sprawiły, że stawiam na smaczne, szybki i proste posiłki.


Jestem prawdziwą fanką makaronów i królują one na naszym stole bardzo często. Znam mnóstwo przepisów z ich udziałem, a i tak wciąż szukam czegoś nowego. Dzisiaj chciałam wam pokazać, że makaron spaghetti można użyć do czegoś innego niż właśnie typowe "spaghetti".

Kiedyś obiad koniecznie musiał być z mięsem a obecnie wolę coś bardziej aromatycznego i pachnącego. Poniżej znajdziecie przepis na: ziołowy makaron na jesienną chandrę.

Produkty potrzebne do przygotowania dania:

- makaron spaghetti lubella,

- 2 pęczki świeżej kolendry,

- 2 pęczki świeżej natki pietruszki,

- dwie garście startego parmezanu,

- 3 dużo ząbki czosnku,

- 400 mln śmietany 30%

- łyżka masła,

- sól, pieprz.

Sposób wykonania:

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. W międzyczasie wyciśnięty czosnek podsmażamy na maśle. W powietrzu unosić się będzie cudowny aromat. Następnie do czosnku wlewamy na patelnię śmietanę. Na małym ogniu chwile gotujemy, mieszając. Kolejno dodajemy makaron, posiekaną natkę pietruszki wraz z kolendrą. To wszytko mieszamy, aż śmietanka zacznie gęstnieć. Na koniec dodajemy, pieprz i parmezan, który rewelacyjnie zagęści sos.

Zjadamy na ciepło! Dla fanów mięsa podpowiem, że można spokojnie dodać podsmażonego kurczaka lub indyka. Kilka minut i danie gotowe. Nie wykręcajmy się jesienną chandrą i przygotujmy coś smacznego dla siebie i najbliższych. Pietruszka, kolendra i czosnek wspomoże organizm w walce z chłodem, który panuje na zewnątrz.
 
Smacznego!!
 
 
#lubelloveinspiracje #lubella #lubellaisposóbnajesień

Ziołowy makaron na jesienną chandrę.

Ziołowy makaron na jesienną chandrę.

Ziołowy makaron na jesienną chandrę.

Ziołowy makaron na jesienną chandrę.

Ziołowy makaron na jesienną chandrę.

11 komentarzy:

  1. Bardzo lubię makarony Lubelli, bo się nie rozgotowują :)
    A to ziołowe danie....mmmmm już czuję zapach :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie - a dla mnie jako dla głównej rodzinnej makaroniary byłby po prostu idealny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda ciekawie. Robiłam niedawno z Twojego przepisu makaron z grzybami i oszalałam. Był cudowny

    OdpowiedzUsuń
  4. MMM pyszności, makaronu w takiej wersji jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Myślę, że moja córa chętnie by do ciebie w gości przyjechała :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda cudnie. Smakować też musi wyśmienicie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubimy dania z makaronem, więc na pewno przepis wypróbujemy ;-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniam! Makarony mogłabym jeść ciągle :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...